top of page

Fårskinn - Lammskinn - Fårplädar

Lammskinn är en naturprodukt med unika egenskaper. 

Lammskinn är lika skönt året om, det värmer på vintern och svalkar på sommaren. Dom är andningsaktiva, flamsäkra, hygieniska och värmer även när dom är fuktiga eller blöta.

Skinnen är mycket fin inredningsdetalj i hemmet eller perfekt i barnvagnen, som sittunderlag på vandringar. De följsamma lammskinnen passar även för sömnad eller till att klä in möbler med. Dom är också täta, varma & fantastisk mjuka när nu bara det bästa är gott nog!

Plädskinn, 35mm och Pälsskinn, 18mm är korthåriga är det vanligaste typen av lammskinn. De lämpar sig bäst till barnvagnen.

Tackskinnen är större, maffigare och lite grövre än lammskinnen. De är ofta mörkare och kan skifta i nyanserna.
Dom är ofta mörkare och kan skifta i olika färgnyanser.

.

Mattskinn/oklippta lammskinn är otroligt mysiga att ha i soffan eller
över en stol eller liknande.

Skötselråd Skinnen är av naturen, precis som ren ull, smutsavvisande och hygieniska och behöver därför sällan tvättas. Trots det så kan dom korthåriga skinnen kan tvättas i maskin, 30grader. Mattskinn (långhåriga skinn) vädras först och främst men kan även spolas av i duschen om det finns behov.

 

De vegetabiliskt garvade rengörs genom att skaka och vädra skinnet med jämna mellanrum. Fläckar på lädersidan borstas bort med en rågummiborste och smuts i ullen borstas bort med en lätt fuktad rotborste​. 

Alla skinn kommer från den egna gården men bereds av Donnia skinnberederi i Tranås, för man klarar ju faktiskt inte av att göra allt själv och dom kan verkligen sin grej!

bottom of page