top of page

Jane och Kjell Ståhle, Västerås

För oss i vår familj är det angeläget att göra vad vi kan för att bidra till ett hållbart samhälle med sunda metoder och långsiktiga lösningar. Vi delar Angelicas vision om omsorg om livet med ansvar för framtiden. Vårt beslut att vara andelskund är något vi är stolta över.

Grönsaksandelar - Andelsjordbruk

ANDELARNA FÖR SÄSONG 2023 ÄR REDAN UPPBOKADE. VÄLKOMNA ATT BOKA NÄSTA ANDEL LÄNGRE FRAM I HÖST!

PRAKTISKT - SÅHÄR FUNKAR DET

Medlemmar prenumererar på grönsaker kommande år 2023 och under 10-20 veckor kan du hämta dina grönsaker varje vecka på gården eller på upphämtningsplats! Du kan välja mellan att betala månadsvis, i två delbetalningar eller allt på en gång och hämtar när grönsakerna är klara, någon gång i juni. Vi börjar sälja i oktober och tills dess andelarna är slut. Obs, boka i tid! Vi blir din personliga bonde och du får större inblick i maten du äter. Under slutet av augusti har vi en skördefest på Kärrbo Prästgård för våra medlemmar som du kan boka för dig/er ev, någon vän. Det går att pausa tre veckor för t.ex. semester men det går också bra att skänka kassen till en vän eller granne som hämtar åt dig. Det finns en byteslåda där du kan byta med grödor om det är något som inte passar. 

VILLKOR, ANSVAR och RISKTAGANDE

Vårt ansvar är att göra vårt yttersta för att kunna ge dig bra grönsaker. Som medlem är vi din personliga bonde och tillsammans fördelar vi risken som det innebär att leva nära naturen och lokalt. Men vi stöttar också dig i svårare tider. I år kan du välja månadsbetalning istället för förskottsbetalning om du önskar det. Vår odling är inte beroende av höga bränslekostnader och dyra bekämpningsmedel eller konstgödsel vilket innebär att du inte kommer se skenande priser hos oss och vi kommer inte utnyttja läget med ökade matpriser. Vi vill hellre bygga ett förtroende mellan oss som konsument och producent, att bygga en långvarig relation är vad vi önskar. Vi får en trygghet av att du binder dig nu och vet hur många vi ska odla till nästa år och kan göra de nödvändiga investeringar vi behöver göra varje höst och vinter innan vårbruket. 

 

Vädret blir vad det blir och grödorna följer året som går. Ett varmt år blir det kanonfina och stora mängder tomater, ett kallare år trivs sallad och kål bäst. Innehållet kan alltså variera från år till år och det ingår i att leva med naturen. På grund av att vi odlar många olika grönsaker som gillar olika förutsättningar sprider vi riskerna inför vädret och det brukar gå bra. Vi har hjälp av praktikanter och volontärer från både Sverige och utomlands som vill lära sig om ekologiskt jordbruk och uppleva livet något annorlunda. Vi ger dem husrum, mat och kunskap i utbyte mot några timmars arbete. Sedan kan de gå ut i världen och starta egna småskaligt hållbara jordbruk. Med konceptet kommer du så nära jorden du kan utan att själv vara den som odlar. 

Var med och skapa den värld du vill se! 

bottom of page