Vi på gården

Den glada bonden 

Kärrbo Prästgård drivs av den glada bonden Ulf Andersson och hans fru Sofie Berglund tillsammans med de tre döttrarna Clara, Mova och Greta. För tjugo år sedan, efter en svår sjukdom, bestämde sig Ulf för att ändra inriktningen på jordbruket. Från att ha brukat jorden enligt nuvarande normer började han titta på helheten och det naturliga kretsloppet.

 

Lillbonden Najib & Kärrbo Såg

Med fru Atefa och lillebror Ayat. Najib är duktig på att odla kål, såga timmer, laga maskiner och ta hand om får, kor och stora tjurar. Han har också en timmersåg och tar emot beställningar om det är så att du önskar såga upp egna stockar eller är ute efter dimensioner som är svårt att hitta i byggvaruhandlarna. 

 

KärrboFår 

Mova och Victor med barnen Hedvig & August har en fårbesättning som är särskilt fin eftersom den kommer från mormor Margaretas livsverk. Grejen är att ständigt välja tackor som är duktiga på att ta hand om sina lamm och att lammen får fina lockar som är silkiga och glansiga. I augusti mönstras alla lamm så att vi får se vilka tackor och baggar som gett snyggaste lamm.

Kärrbo Snickeri

I en liten snickeriverkstad på gården håller Victor till. Med hjälp av timmersågen på gården kapar han upp sitt egna virke och skapar det som faller honom in. Vill du göra verklighet av en idé om en möbel eller renovering av fönster eller liknande är det bara att höra av sig till Victor. Se mer under fliken Kärrbo Snickeri. 

 

Greta i stallet 

Greta jobbar deltid på gården med huvudansvar över de unghästar som finns på gården.

 

Kamile & Andrius plantor 

Kamile och Andrius har tagit över Anders populära plantförsäljning! De kommer att fortsätta i samma stil med grönsaks- och blomplantor. Växthuset kommer att öppna i början på maj och betalning sker via swish! Frågor kan besvaras av Kamile på 072-224 8453

 

Abdulla 

Är duktig på att springa i terräng. Han har till och med placerat sig på en SM tävling på Kebnekaise. Annars praktiserar han och hjälper till med allt som händer på gården.

 

Oleg biodlare 

Oleg har massor med bikupor som ger honung till gårdsbutiken

 

Pontus 

Om någon behöver hjälp med bärgning, transporter, grävning eller bara snacka med en positiv människa skall man kontakta Pontus.

 

Bertil 

Bertil är en pensionär som älskar att köra bilar.

 

Nisse 

Är en person som kan allting. Tillexempel är det han som tillverkat de fina trädgårdsmöblerna utanför gårdsbutiken.

 

Vill du också ha verksamhet på Kärrbo Prästgård?

Har du en idé?

Riktiga bönder

bd60e999-c0dd-4f1c-a45e-dc792c46dcda
bd60e999-c0dd-4f1c-a45e-dc792c46dcda

Veterinär

IMG_4402
IMG_4402

Fårbonde

vic
vic

Snickare

barnen
barnen

Glädje

b5fd2369-3cdb-4cf2-a307-96c1bd941154
b5fd2369-3cdb-4cf2-a307-96c1bd941154

Stallchef

abbe
abbe

Djurvälfärd

Kamile
Kamile

Plantskola