top of page

Vi på gården

Den glada bonden 

Kärrbo Prästgård drivs av den glada bonden Ulf Andersson och hans fru Sofie Berglund tillsammans med de tre döttrarna Clara, Mova och Greta. För tjugo år sedan, efter en svår sjukdom, bestämde sig Ulf för att ändra inriktningen på jordbruket. Från att ha brukat jorden enligt nuvarande normer började han titta på helheten och det naturliga kretsloppet.

KärrboFår 

Mova och Victor med barnen Hedvig & August har en fårbesättning som är särskilt fin eftersom den kommer från mormor Margaretas livsverk. Grejen är att ständigt välja tackor som är duktiga på att ta hand om sina lamm och att lammen får fina lockar som är silkiga och glansiga.

Fåren är dom mest klimatsmarta och nyttiga djuren man kan tänka sig.

Dom är flitiga landskapsvårdare, binder koldioxid och främjar biologisk mångfald vilket är SÅÅ viktigt i vårt fina KÄRRBO.

Dom ger oss fantastiska produkter som ull, och skinn och inte minst oslagbart mört kött.

Samtidigt är dom extremt resurssnåla och roliga att jobba med.

Sammantaget gör dom att vi kan känns oss riktigt stolta över att vara bönder.

Kärrbo Snickeri

I en liten snickeriverkstad på gården håller Victor till. Med hjälp av timmersågen på gården kapar han upp sitt egna virke och skapar det som faller honom in. Vill du göra verklighet av en idé om en möbel eller renovering av fönster eller liknande är det bara att höra av sig till Victor. Se mer under fliken Kärrbo Snickeri. 

Greta i stallet 

Greta jobbar deltid på gården med huvudansvar över de unghästar som finns på gården.  Hon har även den som bäst hand om våra söta fjällkor och tjuren Edvin förstås.

Angelica

Kommer från och med år 2022 att ansvara för grönsaksodlingen på gården. Hon har tidigare bedrivit andelsjordbruk på västkusten och har stor erfarenhet inom odling och permakultur. Hon har tidigare varit doktorandstuderande inom växtfysiologi brinner för harmoni med naturen och med familjen. I Kärrbo vill hon låta alla drömmar blomstra och bli verklighet. 

 

Abdulla 

Abbe hjälper till där det behövs och blir bra på det mesta han tar för sig. Han är också en riktig hejjare på att fånga får som är på rymmen. Han älskar att träffa nya människor och vara med det händer roliga saker på gården.

LindeLoo & Jackie

LindeLoo och Jackie är våra gårdshundar. Dom går oftast lösa på gården och vill gärna tro att dom håller ordning på alla de andra djuren. Dom är ena riktiga skälpredor när det kommer till att valla får men gör verkliga insatser med att hålla besökare sällskap, speciellt dom små. Det bästa dom vet är att få åka med på elbilarna och kolla till djuren på bete. 

Vill du också ha verksamhet på Kärrbo Prästgård?

Har du en idé?

bottom of page