top of page

Vi på gården

KärrboFår 

Mova och Victor med barnen Hedvig & August har en fårbesättning som är särskilt fin eftersom den kommer från mormor Margaretas livsverk. Grejen är att ständigt välja tackor som är duktiga på att ta hand om sina lamm och att lammen får fina lockar som är silkiga och glansiga.

Fåren är dom mest klimatsmarta och nyttiga djuren man kan tänka sig.

Dom är flitiga landskapsvårdare, binder koldioxid och främjar biologisk mångfald vilket är SÅÅ viktigt i vårt fina KÄRRBO.

Dom ger oss fantastiska produkter som ull, och skinn och inte minst oslagbart mört kött.

Samtidigt är dom extremt resurssnåla och roliga att jobba med.

Sammantaget gör dom att vi kan känns oss riktigt stolta över att vara bönder.

Den glada bonden

Kärrbo Prästgård drivs av den glada bonden Ulf Andersson och hans fru Sofie Berglund tillsammans med de tre döttrarna Clara, Mova och Greta. För tjugo år sedan, efter en svår sjukdom, bestämde sig Ulf för att ändra inriktningen på jordbruket. Från att ha brukat jorden enligt nuvarande normer började han titta på helheten och det naturliga kretsloppet.

Abbe_edited.jpg
IMG_2328.JPEG
IMG_2864.JPEG

Kamille och Andrius / Kärrbo Musteri 

Kamille och Andrius har startat Kärrbo Musteri sommaren 2023. 

Tillsammans med familj bor dom i Kärrbo och vi älskar att dom vågar och satsar på nått som dom tror på och att gården kan bidra till det. 

Loo & Jackie

LindeLoo och Jackie är våra gårdshundar. Dom går oftast lösa på gården och vill gärna tro att dom håller ordning på alla de andra djuren. Dom är ena riktiga skälpredor när det kommer till att valla får men gör verkliga insatser med att hålla besökare sällskap, speciellt dom små. Det bästa dom vet är att få åka med på elbilarna och kolla till djuren på bete. 

Vill du också ha verksamhet på Kärrbo Prästgård?

Har du en idé?

Greta i stallet 

Greta jobbar deltid på gården med huvudansvar över de unghästar som finns på gården.  Hon har även den som bäst hand om våra söta fjällkor och tjuren Edvin förstås.

Kärrbo Snickeri

I en liten snickeriverkstad på gården håller Victor till. Med hjälp av timmersågen på gården kapar han upp sitt egna virke och skapar det som faller honom in. Just nu tar han inte emot några snickeribeställningar på grund av tidsbrist men har du några stockar du vill få uppsågade kan du höra av dig till Victor +46 762620705.

 

Abdulla 

Abbe hjälper till där det behövs och blir bra på det mesta han tar för sig. Han är också en riktig hejjare på att fånga får som är på rymmen. Han älskar att träffa nya människor och vara med det händer roliga saker på gården.

bottom of page